Thursday, 31 March 2011

Dah Malam dA niE

da malam da nie oiiii .... aq nie x reti nak tdo ke .... hahahha ....

PeRhaTiAn

sume kalau ngok blog saya ... tolong follow ye ... and jgn lupe ... bnyk nie .... g kat older post kat bawah skali ... banyak lagi stodrey saya ..... tlong ye .... hurmmm ... follow tu jgn lpe lax

Wednesday, 30 March 2011

4

Sudah masuk hari yang keempat ... aq diugut 
kenapa la ko nak pakse aq .... ya allah ...tlg la 
aq ... lagipon kalau aq masok mesti aq x dpt 
bertanding ... sbb ari sabtu ... aq darjah khas 
ya .. alllah ,.... nasib la .. baik ... kalau x  aq dh 
g tau c gu ......

Monday, 28 March 2011

All about islam 02,03,04

02:Rasulullah صلى ا لله عليه وسلم bersabda

“Sesungguhnya Allah tidak mencabut ilmu dengan mencabutnya dari hamba-hamba. Akan tetapi Dia mencabutnya dengan diwafatkannya para ulama sehingga jika Allah tidak menyisakan seorang alim pun, maka orang-orang mengangkat pemimpin dari kalangan orang-orang bodoh. Kemudian mereka ditanya, mereka pun berfatwa tanpa dasar ilmu. Mereka sesat dan menyesatkan.”

(HR. Al-Bukhari no. 100 dan Muslim no. 2673)

03:Rasulullah صلى ا لله عليه وسلم bersabda

“Islam mulai muncul dalam keadaan asing dan akan kembali asing sebagaimana awal munculnya maka beruntunglah orang-orang asing itu”.

(HR Muslim no. 145)...
سيأتي قوم يجادلكم بشبهات القرآن , فخذوهم بالسنن فإن أصحاب السنن أعلم بكتاب الله.:04Kata Umar r.a: Akn dtg nnti suatu kaum yg berdebat dgn kamu dgn mmbawa syubhat2 dari Al-Quran, maka hadapilah mereka dgn Sunnah, krn sesungguhnya Ahli Sunnah adalah lebih mngetahui tentang Kitab Allah.
[ As-Sunnah, Imam Abu Bakr Al-Khallal( wft311H),1/16

All about Islam 01

Sesiapa yg kufur kepada Allah sesudah ia beriman (maka baginya kemurkaan dan azab dari Allah), kecuali orang yang dipaksa (melakukan kufur) sedang hatinya tenang tenteram dengan iman; akan tetapi sesiapa yang terbuka hatinya menerima kufur maka atas mereka tertimpa kemurkaan dari Allah, dan mereka pula beroleh azab yang besar.
(Surah A...n-Nahl [16.106])

Lailahaillah

    ۞۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞
۞      *•.¸.•*۞ *•.¸.•*۞ *•.¸.•*  ۞
۞          •لااله الا الله محمداً رسول الله• ۞
۞       *•.¸.•*۞ *•.¸.•*۞ *•.¸.•* ۞
۞۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞

Baru

╔═══════════════ ೋღ☃ღೋ ═══════════════╗
∯ If you have wonderful friends, put this on their Wall ∯
∯ Thank you, for Being YOU!! Peace Love♥ & Happiness☺ ∯
╚═══════════════ ೋღ☃ღೋ ═══════════════╝
FOR :Nabihah Nabilah Mohd Faudzi

Geram

                             ade la ... budak form 2 ..... kurang hajar .... ko ingat aq ske kat ko  ./;
                             aq cakap x nak masuk kawat x nak la .... herrr .... sial....... ko ingat aq 
                     heran .... ko nak marah kat aq ... setakat  ko besar je .. ko ingat aq takot ....kurg ajo
                                             ko tu boleh diumpamakan dengan c'tan .....
                             nasib baik aq ... nie  manusia yang punya hati dan  perut .... kalau x .... 
huhu .... kena maki ckup ckup la ......ckit pon aq x kesa ...... but ko jgn igt ko tu beso aq tkot

Sunday, 27 March 2011

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Perhatian!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Untuk pengetahuan korg sume 
aq nie bukan nye budax yanng 
suka tulis ape yang aq tlis kat dlam fb 
kat dalam blog aq ......
aq bukan camne dax nie ....SKEMA 
ahhahah ... itula pengumuman aq ...

Grenade – Bruno Mars « Song & Lyrics

Grenade – Bruno Mars « Song & Lyrics

Abang Angkat Yang Baik

nie la abang MUHAMAD FARID .... dia abang yg paling baik yang pernah saye jumpai
dia nie ... xtau la nak cakap ape... buat baik sangat ....alim .... dia ddok kt kdah . .......
dia tahun 2011 nie form 4 .... nie slalu beri ajar kpada sye .....
kalau ade kesalahan je mstey dia ckp "x pe nnti jangn buat ag "
saye knal ngan dia kat FACEBOOK ...... yg pntg best arr kawan  ngan dia .....

Saturday, 26 March 2011

Tuesday, 15 March 2011

TODAY .....

arinie ari rabu 16 hb March 11 rabiulakhir ..... arinela aq g ke  cameron highlands .... '
x saba gle .... smoga perjalanan aq pergi balik selamat amin 

akhirnya tempat yang aq naq tujui ditujui jgk hurmmm

Monday, 14 March 2011

MY THIRD BFF

nie la kawan baik aq yang ketiga ,..... dia baik sgt .... dia snggp menerima kemarahan aq .....orang nya sabar je 
aq nie stu klas ngan dia and satu klas ngan dia ......aq sedih apebila melihat markah paper two sains dia just 7....... aq  x rela .... x tau la ... dari wajah muqa dia pown aq da tau .,.... yg dia tu sgt baek .......blog aq nie pon 75 perts dia yg buat ...and edit ...
aq just buat blog and cek ape yg dia buat .... hummm ... dia suka tlg aq ... kt dlmklas dia baek sgt ..... dia dax asrama ,.... dia kat dalam groupape tah ,.... aq pown x ingat .....pika ... you is my really best  friend...... seumor idop aq ... x penah aq dapat kawan sebaik dia ....semoga ALLAH membalas jasa baik dia kat akhirat nnt...... aq doakan dia berjaya didunia....

Sunday, 13 March 2011

Kereta Termahal Di dunia

 kereta idamaku .... bila besar nanti aq aqn memiliki mu 

APPLE PRODUCTS

APPLE PRODUCTS .... it  the expensive  products of  computer laptop ipad hanphone ........ best .... my favourite products

FOSSIL (JAM IDAMAN)

nie la jam idaman aq ....... bestbeb...... ilove it ,.... aq x der pon ..... just idaman ..... 
cantik gle ..... abg aq gne .... tpi x tau la yg mane ..... ...

Saturday, 12 March 2011

IPAD IPHONE BLACKBERRY

nie la hanpon and i pad idaman aq  ......... 
best nye kalau aq ade 

MY BFF 2

nie la kawan yang sentiasa sabar menerima kemarahan aq ...... name nye ainol fetrey .... dia satu skola ngan aq taun nie .... kat skola men dato ........ dia klas bawah aq 1ilmuan .... but dia baik sangat .... aq pnggl dia itik hahahaahhah...... sorry ainol .... dia  baik + stylish = ainol fetrey 
hahahahahah ....... ko nie baik sangat ...... aq  ske jadi kawan ko

NIKON D3100 (KAMERA IDAMAN)

this all is my favourite camera ........ nikon d3100 huuhuhuh best .....

Friday, 11 March 2011







sham ..... nie la aq ..... nie mase aq alim ckit ..... aq g masuk pertandingan berzanzi peringkat zon .... time nie aq dapat nombor 1 dan aq dapat masuk peringkat daerah ...... kat daerah tu x mencabar pon ..... huhuhuh aq dapat no 1  jgk ....... and aq dapat masuk peringkat negeri aq dapat no 4 hurmmmmm .... tu la aq nie perasan sangat...ahhahahahaha ..... em sebelum aq masuk peringkat negri tu ... aq ade masuk  berzanzi rakan muda dekat sekolah maahad muar ..... no 2 aq dapat 100 hingget .... aq lawan ngan budak 13 tahun ke atas .... masa tu aq baru 12 tahun ,........ kiranya aq nie hebat jgk la ..... samapai budak atas aq pon leh kalah .... hahaha gurau jeee....... jangan maraha aaa...  hiihiihih ........